Skjermbilde 2017-05-24 kl. 14.30.52.png

For å bry seg om fremtiden, må man ha kunnskap om fortiden.  Men historie er et søvndyssende begrep for mange.  Når vi har fått mulighet til å blåse støv av fortiden, har det vært viktig for oss å gjøre materialet bredt tilgjengelig og forsøke å redusere avstand mellom "dem" og "oss".  


  

I 2013 var det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge og derfor ønsket Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet filmer om de fire viktigste kvinnene i den kampen.  Det ble til serien "Fire Stemmer", vist på NRK, brukt av Norsk Folkemuseum og mye brukt på nettet.  Her er tre av filmene.  

I det unge Norge, tidlig på 1800-tallet, var det viktig å få på plass det som gjør en nasjon til en nasjon.  Et universitet og vitenskapelig forskning var med på den listen.  Den første bygningen som ble en del av Universitetet i Oslo, var Observatoriet på Solli plass.  "Observatoriet" er filmen om bygningen, om forskeren Christopher Hansteen og om noen av de observasjonene han gjorde.  Og hvorfor det var så viktig å gjøre dem.  Filmen skulle passe for skoleungdom, ca. 7. klasse og den skulle vises for skoleklasser som besøker observatoriet.  Den er også vist på NRK.  Programleder er Andreas Wahl.