Ideen var å filme Norge gjennom et år og binde det sammen gjennom transportetapper.  Resultatet ble Norway - Powered by Nature,  en film som viser noen av landets mest spektakulære steder gjennom vekslende årstider.  Filmen ble bestillt av Innovasjon Norge og har vært svært mye brukt i sammenheng med promotering av reiseliv.  Den finnes i 10-minutters og 2-minutters versjoner, samt den som vises her, på 5 minutter.  Råstoffet har vært gjort tilgjengelig på Innovasjon Norges filmdatabase.  

Gaupejegere følger jaktleder Halvor Sveen fra Rendalen i ukene før gaupejakta starter.  Gaupejakta skiller seg fra annen jakt. Den handler verken om matauk eller beskyttelse mot en ytre fiende. Den er en trofejakt.  I Rendalen kniver fire jaktlag om å drepe den ene gaupa det er gitt fellingstillatelse på.  Det er hard konkurranse mellom de ulike jaktlagene.  Å posere med en død gaupe gir status.  Filmen er regissert av Lars Nilssen.  Den er vist på TV2 og på en rekke festivaler.  Den er finansiert av Norsk Filminstitutt via satsingen Nye veier.

Mai 2006 står de to vennene Tormod Granheim og Tomas Olsson på toppen av Mount Everest, klare for å stå på ski ned fjellet.  Etter 4 år med forberedelser skulle de bli de første i verden til å stå på ski fra toppen og ned nordsiden.  Bare en av dem klarte det.  Bergtatt av Everest er en fantastisk film om drømmer, triumf og tragedie.  Filmen har deltatt på filmfestivaler over hele verden.  Her vises de første 13 minuttene av den timeslange filmen.  Regi Lars Nilssen.

For snart 20 år siden hadde Lars Nilssen ideen til en film om Frognerparken gjennom et år.  Livshjulet ble til en poetisk og vakker film som holder seg godt fremdeles, kanskje med unntak av typografien.  Filmen vant pris for beste lyddesign på Kortfilmfestivalen i Grimstad.